2012. július 3., kedd

Rizs tej készítése



Készítem a rizs tejet:)

Mivel mi általában jázmin rizst szoktunk venni, így abból készítem. Sokkal kellemesebb az íze, az illata, sőt ha főzöl rizst, a szemek nem tapadnak össze. Egyszóval,  próbáld ki!!!
Pesten a Rákóczi téren találod a boltot és az 5 kg-os kiszerelés 3000 ft-ba kerül. Jobban megéri, mint máshol!!!
 

Beletettem a kávé darálóba a rizst és ledaráltam. Miért?, hogy összetörjön a rizs szem és jól kioldódjon belőle az "anyag". / Én is tanulok ám, ezt a tippet Magdikától kaptam, Hála Neki :)/  Felöntöttem tisztított vízzel és másnapig ázik, békésen:)
Nem bírtam ki és már így megkóstoltam, hm, fiini lesz.

Másnap, egy sűrű szövésű anyagon át fogom szűrni :))

Így néz ki a rizs tej. Rizs íze van, mily meglepő:) Érdekes.
  Megmaradt a rizs-törmelékem, mert ugye ledaráltam, melyet sajnáltam kidobni:) Tettem a kezemre és nagyon jó kis radírnak bizonyul. Tegyed krémbe és próbáld ki Te is:)
Most ugyan barna vagyok, na az túlzás, de azért van egy kis színem, így nagyon nem fogom agyon radírozni magam:)) / mellesleg kozmetikus a végzettségem  és inkább a természetes alapanyagokat részesítem  előnyben! /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése