2012. augusztus 19., vasárnap

Smoothie és a mindennapok, más látásmóddal:)

Szervusz Kedves Olvasóm,
nagy örömömre szolgál, hogy egyre többen vagytok:) Köszönöm  szépen a megtisztelő bizalmatokat :) 
Nos, úgy éreztem ismét írnom kell,... dehogy kell, csak jól esik :))
 
Méghozzá, azért gondoltam, hogy talán egy picit más szemmel nézzétek a világot, s benne Magatokat.
A blogom címe: smoothie receptek. Amiket írtam a smoothiek készítésével, azt most is fenntartom. Imádom és valóban érzem a pozitív hatását, mind a köz érzetemen, mind a bőrömön, a mindennapjaimban.

Néha persze kilengek, ami azt jelenti, hogy eszem főtt ételt is. Nem vagyok egy tudományos- fantasztikus olvasó sem, aki minden betűt, melyet elolvas szó szerint betart. Mindenki másképpen gondolkodik a helyes életről és táplálkozásról.

Amire biztatlak, hogy próbáld ki a smoothie-kat. Mind a zöld, mind a gyümölcsös változatát, melynek nem szabhat határt a kreativitásod :)) És ebben ez a lényeg, hogy élvezettel készítsd el és fogyaszd.

Viszont tudd, hogy nem erőltethetsz senkire semmit, így magadra sem. Lásd meg, hogy Neked milyen tempó felel meg, hogy jól érezd Magad közben. Érezd meg, hogy azt az ÉTEL-t, ITAL-t, smoothiet mikor fogyasztod, milyen érzések jönnek elő Benned. Jó? Nem jó?...energikusabb vagyok tőle? fáradtabb vagyok tőle?...a tested mindig meg fogja adni a választ!!

Én ezt tapasztalom s eszerint járok el. A családtagoknak meg mond meg, hacsak nem tartanak Veled, hogy "ez az Én döntésem, és kérlek legyetek hozzám türelemmel, ne kínáljatok olyan étellel, melyet, most vagy mostanában nem szeretnék fogyasztani. Ki szeretném próbálni Magam, hogy hogyan változik meg a köz érzetem. Nem tukmálom Rátok is, hogy így étkezzetek és fogyasszatok a smoothiekat" Ők, így biztos lehetsz benne, hogy partnerek lesznek, mert nem erőszakoskodunk Velük, így nem fogunk ellenállásba ütközni. Az már hab lesz a tortán, ha Ők mondják azt, hogy : én is meg kostólnám a smoothiet:))



Szeretném, ha ezt a kiragadott szöveget egy picit másképpen olvasnátok. Lehet talán furcsa lesz...de csak figyelj..

„Azok a technikák és módszerek, amelyekkel az emberek a gyógyulásukban vagy új világ látásukban reménykednek, és keresik a problémák okait, gyökereit, a megfelelési kényszert és az elvárásokat, azt csak mint okot magyarázzák neked, és okként kezelik. De senkinek nem jut eszébe vizsgálni – ha már az okok feltárása a fontos –, hogy ezeknek vajon akkor mi az oka? Leragadnak annál, hogy megfelelési kényszered és az elvárásaid az okai annak, hogy problémáid vannak. Boncolgatjátok a helyzetet, és megy tovább az „agyalás”, hogy hogyan szabadulj meg ezektől. Jönnek az újabb praktikák, és így legfeljebb csak újra kicselezed a még mindig meglévő szokásos félelmeddel a jelenedet. Az ok így nemhogy megszűnne, de meg sem találod. Mert az ok mindig generációs. Láthatod, a régi módon az új felismerése nem lehetséges. Most már tudod ezt. Ezért hagyd végre abba továbbra is a régi módon keresni és kutatni az okokat, sőt hagyd abba a régi módon akarni felfedezni bármi újat is. Csak vedd észre a megfeleléseidet és elvárásaidat, és figyeld magad új módon.”
Csattos Ilona: Vedd Észre
 
Miért tettem bele a szövegbe?...azért, hogy Figyelj Magadra és láss új módon, s ne a régivel. Hogy lásd meg a csodát, mely körülvesz, lásd meg, hogy ezekkel a praktikákkal, miket teremtesz Magadnak.
Milyen életet s milyen EGÉSZ-séget. Milyen köz-ÉRZETET:))

Kívánom, hogy Érezd nagyon jól Magad, smoothieval, vagy nyers étkezéssel, de mindenképpen egy kis tudatossággal:)) Ja és a mozgás ne maradjon el :))))

Köszönöm, hogy elolvastál:))