2013. január 14., hétfő

Narancssárga csakra smoothie :)




Mai smoothiem:
SÜTŐTÖK
KHAKI
BANÁN
GOJI BOGYÓ
TISZTÍTOTT VÍZ 

Bizony ezzel a csakrával is foglalkozzunk :)
Váljék Egész-ségedre :)
Köldök csakra – vágyak,kötődések
Narancs sárga, jelentése: édes íz, helye: a köldök és a farkcsont között félúton.
Kapcsolódó szervei: petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, herevezeték, hímvessző, vesék, hólyag, testfolyadékok
Kapcsolódó mirigyei: ivarmirigyek (petefészek, herék)
Csakra minősége : Ez a csakra a szexualitáshoz, erotikához, ösztönvágyakhoz, a fizikai örömökhöz, a kreativitáshoz és az érzelmi egyensúlyhoz kapcsolódik.
Harmónikus működése: Az egyén teljes értékű párkapcsolatot tud kialakítani, mely magában foglalja a szexualitás elfogadását és megélését, ennek hatására érzelmileg kiegyensúlyozott, nyugodt, önmagával szemben elfogadó. Alkotóerejét kreativitással ötvözi
Diszharmónikus működés,mentális szinten: Alulműködve állandó aggodalmakhoz, stresszhez, orgazmus problémákhoz, párkapcsolati gondokhoz, fáradtsághoz, csüggedéshez, a játékosság, az alkotókedv, és a kreativitás hiányához vezetnek.
Túlműködve a valóság előli menekvés, az izgalom keresése, hajszolása mesterséges izgalomfokozók által, szerencsejátékba, ivásba, evésbe menekülés; a vágyak, melyek nem nyernek kielégülést.
Diszharmónikus működés fizikai szinten: hajprobléma, gombás fertőzés, bélgörcsök, impotencia, menstruációs probléma, petefészek, here, prosztata problémák, hátpanaszok a csípőizületeknél, elhízás, drogok, alkohol, kényszeredettség, kényszeresség, a teremtő impulzus hiánya.