2012. augusztus 6., hétfő

Újabb gondolatok:)

Nos, ahogy írtam, érnek bennem a gondolatok. Milyen hülyén hangzik, nem? és mikor fog beérni teljesen?:)
Az egyik része, az étkezésről szól, a másik része inkább kicsi filozófálgatás.....jaj nem kell olyan komolyan venni...csak pötyögök jó?, hogy legyen mit olvassál.)

Étkezés.
Ahogy írtam, erre az élet-formára drasztikusan tértem át. És ez igaz?, 100 %-ban?. Nem.

Miért nem. Azért, mert még a testem  ragaszkodik a régi dolgokhoz.
Amit megtapasztaltam és leírtam Nektek, az így van.
Nagyon sok előnyét látom a smmothiek fogyasztásának és annak is, hogy figyeljünk a testünkre, mit is adunk Neki, milyen ÉTEL-lel tápláljuk.

Van, hogy nem vagyok itthon és akkor bizony, elcsábulok. Ez a régi szokás. Mert eszem főtt ételt, nem mondom, hogy sokat, mert nagyon is megérzem, a "káros" hatását is . Ja, hogy bevallom Neked?. Miért is ne. Vannak nagyon ügyes vegetáriánosok, akik már régebb óta űzik, ezt a "sportot", s vannak olyanok is, akiknek még be befigyel a meleg  étel. Az egyik fele, már nem tenné, a másik fele azt mondja, ebből ne csinálj gondot, ne legyen lelkiismeret furdalásod, nálam is meg megesik:)
Hm, és itt jössz képbe, TE! Melyik utat válaszd. Semelyiket sem, mondom én. Csak hallgass a belső hangodra. Próbáld ki és a választ úgy is meg fogod kapni, hogy melyik számodra a LEGJOBB.

Én érzem, hogy a nyers, a sok gyümölcs és a smoothie. Persze, rágok is, mert már ezt is megkaptam, hogy akkor Te nem is rágsz?..és a rágó fogunkat mire találta ki a természet??:).

Miért kell a smoothie, a zöld smoothie? :
erre Tibor Barátom adja meg a választ, amit kimásoltam, mert ennyi a válasz:)...
"A ZÖLD leveleket viszont annyira keveset esznek az Emberek (tisztelet a kivételnek), de ha esznek is nem rágják meg alaposan, ezért a klorofill nem jut a szervezetükbe...és sajnos akárhogy is esszük a Zöldet, ha kb.30 szor nem rágjuk meg alaposan, akkor lőttek az egészségnek. A smoothie /turmix:)/ azért is hasznos, mert a sejteket annyira széttöri hogy ezen klorofill fel tud szívódni ideálisan..."


Nagyon sok kérdésedre választ kapsz:
Victoria Boutenko: 12 lépés a nyers étrendig című könyvből. Ajánlom, nagyon.

Ok, tehát ezzel képben vagytok, hogy nekem miért is jó a nyers étel és a sok smmothie. Miért csábulok el, s vallom be Neked. Erről korábban is írtam, az Újabb tapasztalásaim írásomban. Illetve még lejjebb, meg is teszem, hogy megosszam Veled:)

De mi ennek a Lelki háttere és mi az, ami nekem hiányzott és alakult így az életemben.

Én kipróbáltam a Norbi-féle diétát, élet-formát. Semmi bajom vele, de nekem nem hozta meg a várt eredményt. Azért, mert utálom nézni, hogy mit szabad és mit nem!!! :)
A smoothieknál pedig, tök egyszerű, csináld és MŰKÖDIK:

Szépen lefogy az ember, akinek fogynia kell. Illetve beállsz az ideális súlyodra, amit kívánsz.
Szebb bőr, belső nyugalom, több energia. Nem leszel fáradékony...és még sorolhatnám:)

Vagyis a zöldre, szükséged van!!!
A gyümölcs smmothiek pedig, könnyen felszívódnak. Igaz, nem úgy telítenek el, mint a főtt kaja. De, nem érzed azt, hogy jaj, le kell feküdjek, mert olyan baromi fáradt vagyok:)

Tehát, ennek az élettani hatását megtapasztaltam s ezt érzem, ha éppen kilengek és nem így étkezem. Vagyis, a testemnek ez nagyon is jó, mert jól érzi Magát tőle:)))
És szoktuk mondani, hogy Érezd jól Magad, mert ez a lényeg.

Ami bent, az kint. Ha bent rend van, akkor kint is rend van :)
Bizony, ha a Lelked jól érzi Magát, ha a testedben jól érzed Magad, akkor minden szép és jó.
Vannak, akik nem ezt vallják, vannak, akik kételkedhetnek benne. Ok, PRÓBÁLD KI, ennyi:)))

Sok könyvet olvashattál, sok tanácsot hallhattál...s működik?...Szerinted miért nem??
A válasz nagyon egyszerű. Mert a RÉGI gondolkodás módoddal, a régről hozott sztereotípiákkal nem is fog menni. Vagyis?...megint leírom, Figyelj az ÉRZÉSEIDRE!. Jó ez nekem? vagy nem jó. Jól érzem Magam ettől, vagy nem. Mert bizony, amit eszel, azzá leszel Ugye, milyen érdekes kis, szösszeneteink vannak?:)) Talán nem véletlenül:)

Érdekes a mai világ, s benne Te is, mert amit kivetítesz, az jön vissza.
De....nem megyek bele nagyon. Megosztottam korábban a könyvet, amit szívből ajánlok. Már több Ismerősöm is megvette és elolvasta.

Én is gyakorlom, napi szinten, persze van egy Barátom, aki segít: nekem, hogy meglássam, minden fordítva van az Életben , csak az egónk, ragaszkodik ahhoz, hogy megmagyarázzuk Neki, hogy megértse!) / igen tudom, ha olvasod, mondod, hogy nem kell segíteni senkinek!!/

Kívánom, hogy Te is ÉREZD JÓL MAGAD, hogy étkezz úgy, hogy a TESTED Temploma, szép legyen BELÜL és ezt a CSODÁT  VETÍTSD  KI:))



Legyen szép napod,

köszönöm, hogy elolvastál:))))

/ ha van benne hiba, akkor azt nézd el nekem:)))/