2012. július 5., csütörtök

Spenótos cukkinifőzelék:)


Hozzávalók:  egy kis fej hagyma
                    egy kis cukkini
                    spenót levél / ahogy érzed, nekem kis levelű van a kertben /
                    rizs tej / most az volt, de szerintem kókusztejjel is fincsi /
                    kapor, tisztított víz, pici himalája rózsaszín só és egy pici, vegantéria

Hagymát összevágtam, majd pálmazsíron megpuhítottam.
Ezt Anyutól tanultam. Soha nem szokta a hagymát dinsztelni, hanem ráönt vizet a hagymára és megpuhítja. Szerintem könnyebben dolgozza fel a gyomor.

Utána beledobtam a spenótot, cukkinit / nem sóztam le előre!!/. Fedő alatt talán 2 percig pároltam. Egy picit kivettem belőle, mert imádom, hogy a fogam alatt res a zöldség.

A többit pedig botmixerrel és a rizs tejjel összeturmixoltam, nem teljesen pépesre.
A tetejére tettem a kiszedett spenót-cukkinit.

Nagyon fincsi lett.

Váljék EGÉSZ-ségedre:))